maandag 22 juli 2013

Genieten van het zomerweer!

Sinds een tweetal weken is het hier in Vlaanderen lekker zomerweer, met soms tropisch temperaturen!
En in Nederland is het even lekker weertje, lees ik bij mijn collega-bloggers.. Zalig he! :-)

6 maanden.. 
Finn is sinds vrijdag een half jaartje jong! Om dat te vieren, deel ik met jullie graag een aantal superleuke momenten in foto's! Hij heeft al genoten hoor.. Maar hij heeft ook al flink last gehad van de warmte. Bij ons binnen is het namelijk ook 24 à 25 graden, en hoewel hij enkel een body met korte mouwtjes draagt, lukt slapen niet zo goed.
Doordat hij dus moe is, kan hij flink lastig worden. Daarbij komt nog eens dat de tandjes, volgens ons, nu écht niet lang meer gaan uitblijven! En sinds dit weekend is hij beginnen blazen, dus het speeksel vliegt in het rond. Hij is al aan het oefenen voor zijn verjaardagswens binnen een half jaartje! ;-)

De tijd staat niet stil!
De laatste 2 maanden heeft Finn veel bijgeleerd, vind ik..
Om een aantal dingen op te noemen: zich omdraaien (dus rollen), blazen (blaasjes maken ging al, maar nu dus echt lucht blazen), rechtstaan (met steun), (bijna zelfstandig) zitten, alleen spelen, zijn speelmobiel op zich trekken (gelukkige heeft hij zich toen niet pijn gedaan), kusjes geven (héle natte!), zelf mama's borst vinden als hij honger heeft, ...

Finn weet wat hij wil ;)
En ja, inderdaad, Finn staat recht. En hij doet niet liever. Alsof hij een hele dag zou willen rechtstaan.. Al dat liggen is niets voor hem, hij moet de wereld kunnen aanschouwen! Genieten dat hij doet, amaai! Maar we willen het niet teveel stimuleren, want misschien moeten zijn rugspiertjes nog wat geoefend worden. En om die te oefenen en te doen aansterken, moet hij eerst kruipen.. ("Moeten" is natuurlijk veel gezegd.. Hij doet het allemaal wel wanneer hij er klaar voor is!)
Kruipen zou hij ook al willen, maar hij wil met zijn beide beentjes tegelijkertijd vooruit, en dat gaat natuurlijk niet. Hij heeft zijn eigen willetje, en hij kan heel gefrustreerd reageren als iets niet lukt! Het is er eentje met karakter! ;-)

En zoals beloofd een aantal foto's, van leuke dingen die we samen gedaan hebben de afgelopen weken..

Op woensdag eerst naar de markt met oma en daarna een terrasje:
Ziet Finn er niet cool uit?

Zijn tante Mel had een varkentje meegebracht uit Griekenland, en dat moest natuurlijk de mond in ;)

Piet Piraat kwam langs! (en mama heeft daaaagen met het liedje in haar hoofd gezeten!)

Finn zijn voetjes in ons nieuwe gras - goedgekeurd!

Zijn allereerste ijsje!
(eentje van mama's melk trouwens)
Dat vond hij superlekker, en héél interessant..

Zwemluiertje aan en buiten in het badje.. Mooi op temperatuur en met kikkertjes erin ;-)
(trouwens enkel voor de foto even het badje in de zon gezet)

En na het badje effe uitrusten in het avondzonnetje..

Even met mama poseren, hier had hij net zijn buikje vol gedronken.



Bescherming tegen de zonnestralen is heel belangrijk!
(Lees hierover het artikel met mijn keuze zonnecrème.)

Uiteraard is Finn op elke foto volledig ingesmeerd met degelijke baby-zonnecrème!
En zijn petje zie je ook dikwijls terug.

Finn drinkt veel meer met dit warme weer, wat normaal is. Hij heeft al eens een beetje water gedronken tussendoor, maar als je borstvoeding geeft, is dit niet nodig. Het is gewoon belangrijk dat je je kleintje regelmatig kan aanleggen.. Niemand heeft graag een droge mond, en al zeker niet met zo'n weer!

Nog even een raad voor de mama's die borstvoeding geven:
Let op als je je kindje water laat drinken tussendoor, terwijl je borstvoeding geeft. Doordat zijn buikje sneller vol is omdat hij al water heeft gedronken, kan het zijn dat hij minder moedermelk drinkt. Hierdoor krijgt je lichaam het signaal dat er niet zoveel melk moet aangemaakt worden. Hou hier dus rekening mee als je je melkproductie (nog) niet wilt afbouwen.
En onthou dat je kindje veel meer zal willen drinken, dus zorg dat je zelf ook genoeg drinkt.. :)
Ik merk zelf heel goed dat Finn de laatste paar weken (sinds het zo warm is) minstens 1 keer per dag meer drinkt dan voorheen. En dat is volgens mij puur door de warmte. Ik ben hem hierin tegemoet gekomen (voeden op vraag), al sinds het begin, zodat mijn lichaam meteen het signaal kreeg om wat meer melk aan te maken. En zo zie je maar, hoe netjes de natuur alles regelt..


Heb jij buiten al iets leuks gedaan sinds het lekkere weertje is begonnen?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten