dinsdag 2 juli 2013

Steun gevraagd!

Zoals je tijdens de zwangerschap een aantal belangrijke keuzes moet maken (lees hier enkele van onze belangrijke keuzes tijdens de zwangerschap), zo moet je dat ook na de bevalling. Over de soort voeding, over de "opvoeding", over de slaaprituelen, over de zaken die je al dan niet aankoopt.. En je moet voor je gemaakte keuzes gaan staan, want je wordt er meermaals over aangesproken.

En dat merk ik elke keer ik buitenkom met Finn. Zo ook gisteren, Andy en ik ondervonden nogmaals hoe weinig wel geweten is over borstvoeding.

(Bron: klik op de afbeelding)


Slechte ouders??
Alsof we slechte ouders zijn omdat we 6 maand exclusief borstvoeding willen geven. Alsof Finn daardoor voedingsstoffen tekort komt. Alsof hij daardoor geen patatjes zal lusten, omdat hij het pas vanaf 6 maand zal krijgen, ipv bijvoorbeeld 4 maand.
Komaan zeg..

Borstvoeding = gratis en heel natuurlijk..
Het is zo jammer dat er soms zo weinig steun komt van je directe omgeving, van je familie, omdat je je kind borstvoeding geeft. Zoiets natuurlijks, ik dacht (onterecht) zelfs dat vroeger gewoon iederéén borstvoeding kreeg, want kunstmatige voeding kostte toen toch veel geld, en als je het ook gratis kon, waarom zouden de mensen daar dan geld aan besteed hebben?! Maar toch, ik merk nu dat héél veel mensen uit eerdere generaties geen borstvoeding kregen of zelf gegeven hebben.
Het lijkt wel alsof borstvoeding enkel in de derdewereldlanden een gerechtvaardigde keuze is!!??
Even voor de duidelijkheid :) dat is niet zo! Borstvoeding wordt, door mensen met kennis van die zaken, nog steeds aanbevolen, en gezien als de beste keuze voor je kind.

Nogmaals, ik respecteer even goed mama's en papa's die beslissen om kunstmatige voeding te geven. Elke zijn en haar eigen keuze! Echt waar!
Ik las ergens een verhaal over een mama die al tijdens de zwangerschap resoluut koos voor kunstmatige voeding, en daar overal op aangesproken werd. Want waaróm wóu ze toch geen borstvoeding geven? Ze schreef over het onbegrip dat mensen hadden omdat ze voor kunstmatige voeding koos.
Toen ik dat las, was ik verrast, want ik dacht dat het onbegrip enkel bestond ten opzichte van de borstvoeding.. Maar blijkbaar is dat niet zo.

Steun gevraagd!
Als ouders zijn er al zoveel keuzes die je moet maken. Je bent verantwoordelijk voor jezelf, en nu ook voor je baby en/of kind(eren).
Het is dan toch niet moeilijk om de ouders gewoon te steunen in wat ze doen, in de (al moeilijke) beslissingen die ze moeten nemen!
Ouders twijfelen al genoeg aan zichzelf hoor.. Maar ik moet de eerste ouder nog tegenkomen die dergelijk belangrijke beslissingen neemt zonder zich eerst voldoende te informeren.

Dus ja, ik geef borstvoeding. Nog steeds. Nog 2 weken en Finn krijgt zijn eerste groentepapje.
En aan de mama's en papa's die kiezen voor kunstmatige voeding, ook jullie keuze moet gerespecteerd worden.

Dus gedaan met al die onzin over welke keuze ouders moeten maken. Ouders weten het nog altijd het beste!
Voilà.
:)


7 opmerkingen:

  1. Geef niet op, laat je door niemand ontmoedigen!
    Finn zal je later heel dankbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, ik wil je graag privé een mailtje sturen maar kan nergens je e-mailadres vinden? Groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Caroline,
      Je kan me bereiken op dreamymamavertelt@gmail.com.
      Ik kijk uit naar je mailtje!

      Verwijderen
  3. Leuk, nog een borstvoedingmama! Ik geef mijn zoontje ook nog steeds borstvoeding. I love it!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jess! Bedankt voor je reactie! Ik lees op jouw blog dat je een jaar wilt borstvoeding geven? Super, hier ga ik ook voor! :)

      Verwijderen
  4. The Gaming Capital of Greater Atlanta
    JM Resort 수원 출장안마 & Casino 원주 출장안마 is located in the heart of Greater Atlanta 수원 출장마사지 with 울산광역 출장안마 its 2,717-room, 1,717-room, 1,077-room, 1,077-room 안산 출장안마

    BeantwoordenVerwijderen